8 vinkkiä mökin talvikuntoon laittamiseen

Suuri osa Suomen mökeistä on kesäasuttavia eivätkä ne kestä talvikäyttöä. Syksy on erinomaista aikaa valmistella kesämökki talvea varten. Älä kuitenkaan jätä valmistelua viime tippaan.

Kokosimme 8 vinkkiä, joiden avulla ehkäiset kosteusongelmat talven aikana ja teet mökkeilyn aloituksesta keväällä entistä helpompaa.

Tee näin:

  1. Tyhjennä putket ja viemärit. Jäätynyt vesi voi aiheuttaa pahoja vahinkoja, joiden korjaaminen on kallista.
  2. Puhdista rännit. Rännit, jotka ovat täynnä roskia ja lehtiä voivat jäätyessään olla painavia ja vääntää kourut rikki.
  3. Tarkista katto. Samalla kun puhdistat rännit, kurkkaa ovatko tiivisteet kunnossa ja näkyykö vuotoja.
  4. Varmista ilmanvaihto. Jätä piipun ilmanvaihtohormi ja mahdolliset muut ilmanvaihtoräppänät auki. Ilmanvaihdon avulla varmistat, että kosteus pääsee haihtumaan mökistä.
  5. Estä kosteuden pääsy hormiin. Varmista, että piipun hattu on paikallaan tai tee itse suoja vanerista ja tiilistä. Älä kuitenkaan tuki piippua, sillä silloin ilmanvaihto ei toimi.
  6. Varmista turvallisuus. Suojaa mökki varkailta viemällä arvoesineet pois ja suojaa mökki tulipaloilta esimerkiksi puhelimeen asennettavien palo- ja murtohälyttimien avulla.
  7. Estä eläimien aiheuttamat vauriot. Vie kaikki mahdollinen eläimille kelpaava ruoka-aine pois mökiltä ja tuki niiden reitit rakenteista.
  8. Siirrä pihan irtotavarat suojaan. Pakkanen ja jäät voivat vioittaa veneitä, laituria ja muita pihan irtotavaroita.

Vuotovahti suojelee mökkiäsi

Jos haluat pelata varman päälle, hanki mökillesi Vuotovahti! Vuotovahdin avulla suojaat kotiasi vesivahingoilta ja niistä johtuvista kustannuksista. Sensorin kastuessa laite ilmoittaa havaitsemastaan vuodosta matkapuhelimeesi. Vuotovahdin voit asentaa kätevästi esimerkiksi lämminvesivaraajan, pakastimen, astian- tai pyykinpesukoneen alle tai vaikka allaskaappiin.

Jaa tämä

Jaa tämä: Facebook Jaa tämä: LinkedIn Jaa tämä: Twitter Jaa tämä: WhatsApp