030 670 5500

Valtakunnallinen asiakaspalvelu*

Asunto Oy Espoon Tsaarinpoppelin rakenne- ja elementtisuunnittelu

05.02.2019

Taloyhtiö: Asunto Oy Espoon Tsaarinpoppeli
Valmistumisvuosi: 2019
Rakennusten lukumäärä: 2 paritaloa, 4 rivitaloa
Asuinhuoneistoja yhteensä: 19
Huoneistoalaa yhteensä: 1750 m2

Hankkeen rakenne- ja elementtisuunnittelun toteutus

YIT rakennutti Espoon Järvenperään kahden paritalon ja neljän rivitalon taloyhtiön. Rivitaloista kaksi on kaksikerroksisia ja yksi yksikerroksinen. Raksystemsin toteutti rakennuksien rakenne- ja elementtisuunnitteluiden rakennekuvaukset vastaamaan uusia suunnitelmia. Hankkeen rakennustyömaa käynnistyi helmikuussa 2018 ja uudet asukkaat pääsivät muuttamaan asuntoihinsa tammikuun lopulla 2019.

Raksystemsin tekemä rakenne- ja elementtisuunnittelu sisälsi ehdotuksen rakennuksen ja putkilinjojen perustuksista sekä rakennesuunnitelmat, joihin sisältyivät muun muassa perustukset ja tasopiirustukset päämitoin, rakennusosapiirustukset, mallielementit sekä perustusten mitat ja raudoitukset, reikäpiirustusten kokoaminen ja runkoa täydentävien rakenteiden suunnitelmat. Suunnittelijoiden tehtävänä oli myös rakennesuunnitelmien hyväksyttäminen viranomaisilla.

Tämän lisäksi hankkeen vastaava suunnittelija suoritti myös suunnittelijavalvontaa, joka käsitti työmaakokousten yhteydessä suoritettavia yleistarkastuksia työmaalla, varmistaakseen rakennesuunnitelmien oikein ymmärtämisen työmaalla. Suunnittelijat tekivät hankkeeseen myös elementtisuunnittelua, joka sisälsi muun muassa elementtikaaviot, lopullisten elementtien valmispiirustukset sekä ontelolaattaelementtien elementtikaaviot.

 

Projektissa käytetyt Raksystemsin palvelut:

Rakennesuunnittelu

Jaa