030 670 5500

Valtakunnallinen asiakaspalvelu*

Lapland Hotels Bulevardin rakennesuunnittelu

27.09.2018

Lapin seudulla matkustavat ovat varmasti huomanneet katukuvassa Lapin johtavan matkailualan yrityksen Lapland Hotelsin. Hotelliketjulla on 15 hotellia Lapin maakunnassa sekä kaksi hotellia Oulussa ja Tampereella. Nyt ketju laajentaa toimintaansa myös etelään avaamalla Lapland Hotel Bulevardin Helsingin Kamppiin.

Hotellin tilat olivat aiemmin olleet toimistotiloja, joten ne tuli muuttaa hotellikäyttöön. Raksystems Heiskanen toteutti muutoshankkeen rakennesuunnittelun.

 

Muutoshankkeen rakennesuunnittelun toteutus

Hotellin laaja muutoshanke aloitettiin vuonna 2016 ja se tulee valmistumaan alkuvuodesta 2019. Hankkeen tilojen laajuus on noin 8000 m2 pitäen sisällään 182 keskimääräistä suurempaa hotellihuonetta ja muita niitä tukevia tiloja ravintolasta 100 henkilön juhlatilaan.

Raksystemsin tehtävä on toteuttaa hankkeen rakennesuunnittelu. Suurin yksittäinen muutos hankkeessa oli vanhojen lastauslaiturien purkaminen ja niiden tilojen muuttaminen hotellikäyttöön.

Haastavinta hankkeessa on ollut LVIS –tekniikan vaatimat rei’itykset tasoihin ja palkkeihin. Hotelli- ja toimistorakennuksissa on paljon LVIS-tekniikkaa, joka tulee aina huomioida rakennesuunnittelussa. Vielä kun on kyseessä vuonna 1952 valmistunut rakennus niin rakennesuunnittelija ei pääse suunnittelutyössä helpolla.

Tämä talo on melkein 70 vuotta vanha, joten sen runko oli osin heikkokuntoinen. Myöskään kaikkia vanhoja suunnitelmia ei ollut saatavilla tai ne olivat ajan saatossa vioittuneet, joka on tyypillistä näin vanhalle rakennukselle. Tämä aiheutti haasteita suunnittelutyössä, mutta olemme selvinneet työstä hyvin.’’, kertoo rakennesuunnittelijamme Asko Seittenranta hankkeesta.

Projektissa käytetyt Raksystemsin palvelut:

Rakennesuunnittelu

Jaa