030 670 5500

Valtakunnallinen asiakaspalvelu*

Puijon tornin betonirakenteiden kuntotutkimus

22.09.2017

Puijon torni sijaitsee Kuopiossa Puijon mäellä ja luonnonsuojelualueella. Puijon torni on 75 metriä korkea pyörivä näkötorni, joka valmistui vuonna 1963. Tornia on saneerattu useita kertoja valmistumisensa jälkeen, joista viimeisin tehtiin vuonna 2004. Matkailun lisäksi tornia käytetään myös langattoman tietoliikenteen linkkiasemana ja puhelinpalvelujen tukiasemana.

Kuntotutkimuksen toteutus

Raksystemsin rakennustekninen asiantuntija suoritti betonirakenteiden kuntotutkimuksen Kuopion Puijon tornille. Kuntotutkimuksen tarkoituksena oli selvittää tornin betonirakenteiden kunto, korjaustarve ja korjausten kiireellisyys, joiden pohjalta asiantuntija esitti korjaussuosituksensa. Tutkimusraportissa esitetyt korjaustarpeet toimivat pohjana kiinteistön tuleville huolto- ja korjaustoimenpiteille.

Betonirakenteiden kuntotutkimuksessa kiinnitettiin huomiota erityisesti vaurioiden esiintymisalueisiin, parvekerakenteiden kiinnitykseen, vedenpoiston toimivuuteen, huoltokorjattujen alueiden kuntoon sekä vauriotyyppeihin, kuten esimerkiksi pakkasrapautuminen tai teräsosien korroosio. Koska betonirakenteiden todellinen kunto selviää vain rakenteita rikkomalla, kuntotutkimuksessa otettiin myös lieriöporanäytteitä.

 

Projektissa käytetyt Raksystemsin palvelut:

Betonirakenteiden kuntotutkimus

 

 

Jaa