030 670 5500

Valtakunnallinen asiakaspalvelu*

Omakotitalon salaojajärjestelmän kuntotutkimus / TV-kuvaus

Omakotitalon salaojajärjestelmän kuntotutkimus on yksi putkiston kunnossapitotoimenpiteistä. Sen avulla putkiston kunnosta saadaan ajankohtainen tieto, sekä ehdotukset tarvittaville korjaus- ja kunnossapitotoimenpiteille.

Salaojajärjestelmä pitää talon perustukset kuivana, kun putket kulkevat talon perustuksen korkotason alapuolella. Kuntotutkimuksen avulla selvitetään salaojajärjestelmän korkotasot suhteessa rakennusten perustuksiin: voiko järjestelmä aiheuttaa kosteusvaurioita perustuksille.

 

Salaojajärjestelmän kuntotutkimuksen sisältö ja raportointi

Salaojajärjestelmän kuntotutkimus TV-kuvauksen avulla suoritetaan kiinteistöön tilaajan kanssa ennakkoon sovitussa laajuudessa.

Kuntotutkimus sisältää salaojaputkien TV-kuvauksen tarkastuskaivojen kautta perusvesikaivolle asti, niin laajalti kuin se on kuvausteknisesti mahdollista. Tarkastuskaivot tutkitaan silmämääräisesti.

Tutkimukseen sisältyy kiinteistön putkijärjestelmän korkeusaseman tarkastelu verrattuna tunnettuun korkeusasemaan, kuten lattiarakenteen pintaan tai vastaavaan tiedossa olevaan korkoon. 

Salaojajärjestelmän kuntotutkimuksesta luovutetaan asiakkaalle kirjallinen raportti sähköisesti. Raporttiin sisältyy toimenpide-ehdotukset järjestelmän senhetkiseen kuntoon perustuen.

Raporttiin kuuluu myös salaojien tasopiirustus (ei mittakaavassa) sekä kaivojen välisten putkien piirrokset. 

 

Huomioitavaa

Salaojakaivojen kannet tulee olla kaivettuina esiin ja kulku kaivojen luokse tulee olla esteetön. Kansien etsiminen ja esiin kaivaminen kuntotutkimuksen tekijän toimesta veloitetaan erillisen hinnaston perusteella.

Salaojajärjestelmän kuntotutkimukseen ei sisälly kaivojen sakkapesien tyhjennys ja jätteenhävitys. Sadevesi- ja jätevesijärjestelmien kuvaukset eivät kuuluu tutkimukseen.

Kuntotutkimuksia tehdään huhtikuun lopusta marraskuun alkuun, tai niin kauan kuin maa on sulaa. Tutkimuksissa suoritetaan yhden (1) rakennuksen salaojajärjestelmän kuntotutkimus. Tutkimus sisältää enintään yhdeksän (9) kaivoa.

 

Toteutamme omakotitalojen salaojajärjestelmien kuntotutkimuksia Etelä-Suomessa, Pirkanmaa mukaan lukien.

 

Tarjouspyyntö

Pyydä meiltä kätevästi tarjous tarvitsemaasi palveluun. Pyydä tarjous

Haluatko kuulla lisää?

Raksystemsin 18 toimipisteen valtakunnallinen asiantuntijaverkosto auttaa mielellään. 

Ota yhteyttä