030 670 5500

Valtakunnallinen asiakaspalvelu*

Vuositarkastuksen ennakkotarkastuksella puolueeton näkemys kunnosta

Uudiskohteisiin tehdään kahden vuoden kuluessa rakennuksen käyttöönotosta asuntokauppalain mukainen takuutarkastus, jossa toisena osapuolena ovat huoneistojen ostajat ja toisena osapuolena taloyhtiön myyjä, eli käytännössä talon rakennuttaja tai perustajaurakoitsija. Takuutarkastuksessa huoneistojen ostajilla on mahdollisuus listata rakennuksessa havaitut viat ja puutteet ja vaatia rakennuttajalta vaadittavat korjaukset.

Usein osakkaanomistajilta ei kuitenkaan löydy ammattitaitoa eikä aikaa saati tietoa ja uskallusta lähteä vaatimaan korjauksia rakennuttajalta. Raksystemsin asiantuntija auttaa osakkaita tarkastamalla uudiskohteen ennen vuositarkastusta ja laatimalla listan puutteista ja vioista.

Lue lisää

Raksystemsin asiantuntija tukena vuositarkastusprosessissa

Edustamme usein vuositarkastuksissa rakennuksen asukkaita. Asiantuntijapalveluumme sisältyy ennen vuositarkastusta suoritettava kiinteistötarkastus (Vuositarkastuksen ennakkotarkastus), jossa etsitään ja kirjataan muistiin virheet ja puutteet, jotka edellyttävät myyjältä toimenpiteitä. Asiantuntija laatii kiinteistötarkastuksesta raportin, jonka taloyhtiön edustajat esittävät vuositarkastustilaisuudessa myyjälle omilla kommenteillaan täydennettynä. Tarpeen mukaan asiantuntijamme osallistuu myös viralliseen vuositarkastukseen, jonka järjestää myyjä. Taloyhtiön päätöksestä asiantuntijamme voi jatkaa virheiden ja puutteiden korjaustöiden valvojana.

Ammattimaisesti laadittu puute- ja virheluettelo nopeuttaa yhteisymmärryksen löytymistä osapuolten välisissä takuukorjauksiin liittyvissä neuvotteluissa.

 

 

Tarjouspyyntö

Pyydä meiltä kätevästi tarjous tarvitsemaasi palveluun.

Pyydä tarjous

Haluatko kuulla lisää?

Raksystemsin 18 toimipisteen valtakunnallinen asiantuntijaverkosto auttaa mielellään. 

Ota yhteyttä