KotiApp

Kodin älykäs huoltokirja. Se on KotiApp.

Huolehdi kotisi ja vapaa-ajan asuntosi kunnosta KotiAppin avulla.

Google Play App Store

Ota ilmainen KotiApp käyttöösi!

Lataa sovellus ja aloita terveellisempi ja taloudellisempi asuminen.

Pidä kodistasi huolta maksuttomalla ja älykkäällä KotiAppilla

KotiApp auttaa sinua kotisi kunnossapidossa ja tekee siitä helppoa, ohjattua ja säännöllistä. Jatkuvalla kodin huollolla ja epäkohtien aikaisella korjaamisella voit säästää jopa kymmeniä tuhansia euroja sekä turvata perheesi terveyden.

 • Palvelu soveltuu kaikille kodeille ja vapaa-ajan asunnoille.
 • KotiAppin avulla näet yleiskatsauksen kotisi kunnosta selkeiden kuvakkeiden avulla.
 • Muistat tärkeät kodin huolto- ja kunnossapitotehtävät, sillä KotiApp muistuttaa tulevista tehtävistä.
 • Tallennat kaikki kotisi tärkeät tiedot ja dokumentit KotiAppiin maalien värikoodeista virallisiin asiakirjoihin saakka. 
 • Saat asiantuntijan aina tarvittaessa apuusi. 

KotiApp muistuttaa, neuvoo ja opastaa

KotiAppin monipuoliset palvelut antavat sinun elää terveellisemmässä kodissa. KotiApp räätälöi kodin huolto- ja kunnossapitotoimenpiteet juuri kotiasi varten ja ohjaa niiden toteuttamisessa selkeästi. Tallentamalla kuvan vauriokohdasta KotiAppin Kotikansioon, voit kysyä OmaInsinööriltä tarkempia ohjeita vaurion korjaamiseksi.

KotiApp on kuluttajien maksuton palvelu.

Mitä hyötyä KotiAppistä on?

KotiAppilla seuraat ja hallinnoit kotisi huolto- ja kunnossapitotarpeita.

 • Sovellus kertoo ajoissa, milloin jokin kotisi kuntoon vaikuttava seikka on syytä tarkistaa, tarjoaa ehdotuksia huoltotoimenpiteille ja selkeitä ohjeistuksia tarpeellisiin toimenpiteisiin.
 • Kodin asiallinen ja säännöllinen huolto ja tarkastukset ovat aina edullisempia kuin vahinkojen korjaaminen. Kun korjaat pienen epäkohdan ajoissa, eivät remontit pääse kasvamaan ennenaikaisiksi kalliiksi peruskorjauksiksi – säästät kymmeniä tuhansia euroja.

Mitä KotiAppin palveluihin kuuluu?

Kodin määräaikaistarkastus

 • Kodin määräaikaistarkastuksella varmistetaan kodin oikea-aikaiset korjaustarpeet ja tarkastus suositellaan tehtäväksi neljän vuoden välein.
 • Kodin määräaikaistarkastuksessa Raksystemsin rakennustekninen asiantuntija tarkastaa kotisi, määrittää kuntoluokan ja opastaa tarvittavista toimenpiteiden teossa.
 • Palvelun avulla opit tuntemaan kotisi kunnon, lisäät asumisturvallisuutta sekä mm. terveyshaittoja aiheuttavi­en kosteusongelmien ja vesivahinkojen mahdollisuus vähenee.
 • Määrävälein tehtävillä tarkastuksilla varmistat myös kotisi kun­nossapitoon käytettävän rahan kohdistumisen oleelli­siin ja tärkeisiin kohteisiin. Sinulla on ajan tasalla oleva tieto rakennuksen tilasta. Ennakoitavat ja suunnitellut huoltotoimenpiteet säästävät rahaa.
 • Lue lisää Kodin määräaikaisuustarkastuksesta täällä.

OmaInsinööri apunasi

 • KotiApp-asiakkaana sinua palvelee puhelimen päässä Raksystemsin Omainsinööri. Voit soittaa mieltäsi askarruttavista vaurioista, sisäilmasta, energiansäästöstä, huollon ja korjausten tarpeellisuudesta. Kun näet vaikka halkeaman sokkelissa voit kysyä Omainsinööriltä mitä tehdä. Omainsinööri ohjaa ja palvelee sinua kotisi huolto- ja kunnostustöissä.
 • Voit tilata Omainsinöörin myös kotikäynnille. Kotikäynnillä Omainsinööri ratkoo ongelmat paikan päällä antaen myös huolto- ja kunnostusvinkkejä kotisi ylläpitoon.
 • Omainsinööri tekee myös rakennetutkimuksia ja selvittää sisäilmakysymyksiä, tutkii vaurioiden syitä ja antaa toimenpide-ehdotukset asioiden korjaamiseksi.
 • Lue lisää OmaInsinöörin palvelusta täällä.

Mitä KotiApp-sovellus sisältää?

 • Huoltokirja on jokaisen kodin muistio, joka sisältää perustietojen lisäksi tarkemmat tiedot ja ajankohdat tehdyistä kunnossapito ja huoltotehtävistä sekä tulevat toimenpidesuositukset.
 • KotiApp sisältää sähköisen huoltokirjan, joka räätälöityy jokaiselle kodille omanlaisekseen. Täytä sovellukseen kodin perustiedot sekä tehdyt toimenpiteet niin se ohjaa sinua jatkossa oikea-aikaiseen ja -oppiseen huolto- ja kunnossapitoon. Merkitsemällä tehdyt toimenpiteet sovellukseen, pidät kotisi huoltokirjaa yllä sähköisesti.
 • Vuonna 2000 voimaan astunut maankäyttö- ja rakennusasetus edellyttää, että jokaiselle uudisrakennukselle, jota käytetään pysyvään asumiseen tai työskentelyyn, tulee laatia käyttö- ja huolto-ohje eli huoltokirja. Huoltokirja ei ole pakollinen kaikissa ennen asetuksen voimaan tuloa valmistuneissa rakennuksissa, mutta hyvä kiinteistönpitotapa edellyttää sen laatimista.
 • Kotikansio on jokaisen kodin tärkeiden tietojen, kuvien ja muistiinpanojen säilytyspaikka.
 • KotiApp sisältää sähköisen kotikansion, jonne tallennat kaikki tärkeimmät kotisi tiedot muistiin. Lisää sovellukseen esimeriksi yhteystietokortti tutulle sähkömiehelle ja nuohoojalle, jotta löydät seuraavanakin vuonna puhelinnumerot nopeasti.
 • Tallenna myös kodin piirustukset, lupa-asiat ja muut dokumentit säästääksesi tilaa työhuoneesi kirjahyllystä.
 • Lisää sovellukseen omiksi muistiinpanoiksi esimerkiksi myös käyttämiesi maalisävyjen koodit ja lamppujen yksilöimistiedot, jotta muistat ne myös kaupassa asioidessasi ja lisää talteen myös kuvat tehdyistä remonteista tulevaa varten.

Mitä KotiApp maksaa?

KotiApp on maksuton sovellus, eikä sen käyttämisestä veloiteta. KotiAppin kautta tai erikseen tilatuista palveluista veloitamme tilaushetken mukaisen hinnastomme mukaan.

OmaInsinööri-puhelinpalvelu: puh. 0600 411 134

 • OmaInsinööri puhelinpalvelu avoinna 8.00-16.00
 • Puhelinpalvelu 1,92 €/min +ppm
 • KotiApp käyttäjä soittaa OmaInsinööri -palvelunumeroon ja saa neuvontaa mm. rakentamiseen, remontoimiseen, vaurioepäilyihin ja energiansäästöön liittyen. Puheluun vastaa Raksystemsin asiantuntija.

OmaInsinööri-kotikäynti

 • Tuntiveloitus 125 €/h + kilometriveloitus 0,99 €/km (minimiveloitus 3,5 tuntia sisältäen matkat).
 • OmaInsinööri ratkoo ongelmat paikan päällä antaen myös huolto- ja jatkotoimenpidesuositukset. Ajan sallimissa puitteissa tehdään tarpeellisia tutkimuksia samalla.

Muuta huomioitavaa

Koska OmaInsinööri-kotikäynti on pintapuolinen ja aistinvarainen kartoitustoimenpide, ei kartoituksen suorittaminen poista sitä mahdollisuutta, että tarkastetussa kohteessa voisi olla piileviä vaurioita, jotka eivät pintapuolisella kartoitusmenettelyllä ole havaittavissa. Rakenteissa piilevää vaurioita ei voi havaita, ellei rakenteissa ole kartoitushetkellä pinnalle näkyvää tai mittalaitteilla havaittavia merkkejä vauriosta.

Usein kysytyt kysymykset

Yhteystiedot

Onko sinulla kysymyksiä KotiAppiin liittyen? Lähetä meille postia osoitteeseen tuki@kotiapp.fi.

 

Miksi KotiApp on tehty?

Raksystems on luonut ennennäkemättömän helpon tavan pitää huolta kodista. Yli 150 000 suomalaista taloa tarkastanut Raksystems tuo tuhansien insinöörityövuosien kokemuksen ja osaamisen jokaisen ulottuville uudessa KotiApp-mobiilisovelluksessa, jotta kodin ylläpito olisi helppoa, älykästä ja ennakoivaa.

 

Millä puhelimilla KotiApp toimii?

KotiApp toimii iPhone ja Android-puhelimilla.

 

Minulla olisi idea KotiAppin parantamiseksi

Lähetä meille ideasi osoitteeseen idea@kotiapp.fi.

 

Minulla on kaikki kodin tiedot tallessa mapissa, voinko lisätä niitä KotiAppiin?

Kyllä. Voit kirjata tai tallentaa myös aikaisempaa tietoa valokuvin ja muistiinpanoin KotiAppin Kotikansioon.

Voit tallentaa KotiAppin Kotikansioon myös kuvia kohteista, joissa mielestäsi on jotakin epäilyttävää tai tarkkailtavaa. Ajan kuluessa näet, miten ongelmat ovat kehittyneet. Määrävälein tehtävien Kotikartoitusten yhteydessä nämä kohdat tulevat varmasti myös läpikäydyiksi. Tai ota kuva Kotikansioon esim. iv-koneesi tyyppinumerosta. Siitä näkee helposti, millaiset suodattimet siihen tarvitaan. Kaupassa riittää, että puhelimesi on mukana.

 

Miten KotiApp voi tietää mitä toimenpiteitä kotonani pitää tehdä?

Sovellus oppii tuntemaan talosi, siihen syöttämiesi tietojen perusteella.

 

Mitä hyötyä KotiAppista on?

KotiApp on oppiva sovellus, joka tuntee kotisi. Se muistuttaa milloin jokin kodin huolto- tai kunnossapitotoimenpide on syytä suorittaa ja antaa ohjeita kuinka toimia. Ajoissa tehdyt huolto- ja korjaustyöt voivat tuoda sinulle jopa kymmenien tuhansien eurojen säästöt. Säännöllisesti täytetty huoltokirja on eduksi myös kotia myytäessä.

 

Mitä KotiApp maksaa?

KotiApp-sovelluksen lataaminen ja käyttö on maksutonta.

 

Ovatko kotini tiedot turvassa?

KotiApp-tiedot on suojattu asianmukaisilla tietoturvamenetelmillä ja -käytännöillä.

Lue lisää tietosuojaselosteesta.

 

Voiko vaimoni / mieheni myös käyttää KotiAppia?

Ominaisuus luoda useampia käyttäjätunnuksia on tulossa. Voit kuitenkin jo nyt asentaa sovelluksen useammalle laitteelle ja käyttää sitä samoilla käyttäjätunnuksilla.

 

Voinko ajastaa omia tehtäviäni?

Voit ajastaa tehtävän tietylle kuukaudella ja vuodelle. Tehtävälle voi myös asettaa toistuvuuden.

 

Voinko lisätä KotiAppiin myös toisen talon (mökin tms.)?

Kyllä. KotiApp soveltuu kaikille kodeille ja vapaa-ajan asunnoille aina kerrostalo-osakkeista omakotitaloihin ja mökkeihin.

Voinko poistaa / irtisanoa sovelluksen milloin vain?

Käyttäjä tai tämän laillinen edustaja voi irtisanoa milloin tahansa KotiApp palvelun ja sulkea KotiAppissa olevan käyttäjätilinsä ilmoittamalla siitä meille sähköpostilla tuki@kotiapp.fi. Lisätietoja käyttöehdoissa.

Lataa sovellus ja aloita terveellisempi ja taloudellisempi asuminen.