Lahden raviradan kuntoarvio

Lahden ravirata on vuonna 1981 valmistunut, Lahden Jokimaalla toimiva raviurheilukeskus, johon kuuluvat raviradan lisäksi muun muassa totohalli, katsomo ja ravintolatilat. Vuonna 2011 aloitettiin uuden aition rakennustyöt ja kolme vuotta myöhemmin saneerattiin toimisto- ja koulutustilat.  Ravikeskuksen sisätiloihin mahtuu 2 500 ihmistä, ulkona on tilaa noin 20 000 katsojalle.

Kuntoarvion toteutus katsomorakennukseen

Raksystemsin kolmihenkinen asiantuntijaryhmä (RAK + LVI + S) suoritti kuntoarvion Lahden Jokimaan ravikeskuksen katsomorakennukselle. Kuntoarviolla tutkittiin raviradan rakenteiden ja teknisten järjestelmien kunto tulevien korjaustarpeiden määrittämiseksi. Kuntoarvioon sisältyvä kymmenen vuoden pitkän tähtäimen suunnitelma (PTS) kertoo korjausten ajoittumisesta ja kustannustasosta. Kuntoarvioraportti toimii pohjana kiinteistön suunnitelmallisessa ylläpidossa.

Raksystemsin toteuttama kuntoarvio tehtiin rakennus-, LVIA- ja sähkötekniikan osalta. Kuntoarviossa tarkastettiin piha-alueet, rakennukset, sosiaali- ja tekniset tilat sekä käyttötilat. Rakennusten sisäosat ja niiden märkätilat tarkastettiin ennalta sovitussa laajuudessa.

Kuntoarviossa selvitetään muun muassa kiireellistä korjausta vaativat viat, rakenteiden, rakennusosien, järjestelmien ja laitteiden korjaustarpeet sekä turvallisuus- ja terveysriskit. Tämän lisäksi käytiin läpi ravikeskuksen korjaushistoria, kiinteistönhoitajien perehtyneisyys kiinteistöön sekä käyttäjähaastatteluissa ilmenneet ongelmakohdat.

Projektissa käytetyt Raksystemsin palvelut:

Kuntoarvio

Jaa tämä

Jaa tämä: Facebook Jaa tämä: LinkedIn Jaa tämä: Twitter Jaa tämä: WhatsApp