Raksilaisena jo kaksikymmentä vuotta

MATTI

Olen Matti Kaijomaa ja ollut Raksystemsillä töissä jo lähemmäs kaksikymmentä vuotta. Tarkalleen ottaen toukokuussa 2019 tulee täyteen tuo aika, sillä aloitin urani Raksystemsillä kuntotarkastajana keväällä 1999.

Nykyisin toimin Raksystemsillä johtavana asiantuntijana riitatapauksissa, jonka lisäksi teen välillä edelleen kuntotarkastuksia. Riitatapauksiin kuuluu esimerkiksi epäselvyydet asuntokaupoissa, kuten kauppojen jälkeen paljastuneet kosteusongelmat, mutta myös rakentamisen laadun tarkastaminen niin uusien talojen kuin remontoinninkin yhteydessä. Näiden lisäksi teen monipuolisesti muitakin töitä, kuten toimin yhtenä koulutustarjottimemme kouluttajista.

Valmistuin Helsingin teknillisestä opistosta rakennusinsinööriksi vuonna 1995. Sen jälkeen pääsin töihin betonielementtitehtaalle, jossa tein mm. työnjohtajan sekä tuotantosuunnittelijan tehtäviä. Muutaman vuoden jälkeen aloin kyllästyä vuorotyöhön ja aloin etsiä uutta työtä. Näin lehdessä ilmoituksen ja hain Raksystemsille ensimmäisen kerran vuonna 1998 valvontaa tekemään rakennuttamis- ja valvontaosastolle, mutta en tullut valituksi riittämättömän kokemuksen takia. Seuraavalla kerralla Raksystems haki Kuntotarkastajaa. Sillä kertaa pääsin sisään ja sille tielle olen jäänyt.

1990-luvulla aloittaessani Kuntotarkastajana kävin kolmella kuntotarkastuskeikalla asiantuntijan kanssa, jonka jälkeen minut jo pistettiin suoraan itsenäisesti töihin. Ajat ovat muuttuneet huomattavasti, kun nykyisin jokaista kuntotarkastajaamme koulutetaan vähintään neljä viikkoa.

Raksystemsillä ollessani olen hankkinut ison kasan erilaisia pätevyyksiä rakennusinsinöörin koulutukseni oheen. Vuonna 2000 sain virallisen AKK eli Asuntokaupan Kuntotarkastajan pätevyyden, kun järjestettiin ensimmäinen virallinen valtakunnallinen pätevyystentti. Tämän jälkeen olen hankkinut itselleni mm. HTT-tavarantarkastajan ja Rakennusterveysasiantuntijan pätevyydet. Työni on jatkuvaa kehittymistä, koskaan ei tiedä mitä seuraavaksi tulee vastaan. Myös työ itsessään opettaa todella paljon, kun täytyy selvitellä erilaisia asioita työtehtäviä varten.

Jaa tämä

Jaa tämä: Facebook Jaa tämä: LinkedIn Jaa tämä: Twitter Jaa tämä: WhatsApp